Woningoverval in Kerstnacht schokt Almere

10 maanden geleden gepubliceerd

In de kerstnacht van zondag 25 op maandag 26 december 2022 is er een woningoverval gepleegd op de Catalpastraat in Almere. Hierbij werd de achterpui van een woning kapot geblazen met zwaar vuurwerk. De verdachten en een mogelijke vluchtauto zijn vastgelegd op camerabeelden.

Overval met zwaar vuurwerk

Rond half 5 werden een moeder en haar dochter in hun woning opgeschrikt door harde knallen. De achterpui van hun woning werd met zwaar vuurwerk kapot geblazen. Daarna betraden drie overvallers de woning en eisten geld van de bewoners. Er werd daarbij gedreigd met een vuurwapen. Toen er geen geld in huis bleek te zijn, gingen de mannen er zonder buit vandoor.

Afleiding en vluchtauto

Kort voor de explosie was een jongen in de straat te zien die een vuurwerkpot afstak. De serie knallen die volgden en pijlen die de lucht ingingen, leken bedoeld als afleiding voor de woningoverval. Even daarvoor was een kleine rode auto door de straat gereden. Het vermoeden bestaat dat de verdachten na de overval in deze auto zijn gevlucht.

Signalement verdachten

De slachtoffers beschrijven twee van de daders als mannen met een donkere huidskleur. De derde heeft een licht getinte huidskleur. Alle drie de mannen zijn vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Eerdere poging

Op woensdag 21 december rond 23.00 uur filmde de deurbelcamera van de slachtoffers een man die aanbelde en vervolgens vroeg of hij van het toilet gebruik mocht maken. Er stonden toen een of twee mannen achter een struik. Het lijkt erop dat het oorspronkelijke plan was om toen al de overval te plegen. Moeder en dochter vertrouwden het niet en deden niet open.

De politie is nu op zoek naar getuigen en meer informatie over de daders, de rode auto en het motief voor deze overval.