Drie verdachten aangehouden na gewelddadige straatroof in Almere

9 dagen geleden gepubliceerd

In Almere heeft op 1 april een gewelddadige straatroof plaatsgevonden aan de Ijsselmeerweg. Onder bedreiging van een mes werd het slachtoffer van zijn telefoon beroofd door drie daders. Kort na het incident zijn alle drie de daders door de politie aangehouden.

Incident en aanhouding

De daders liepen met het slachtoffer door meerdere straten. Uiteindelijk zijn ze ter hoogte van de Braakmankreek gevlucht. De politie was snel ter plaatse en heeft met behulp van een helikopter de drie verdachten kunnen aanhouden. De verdachten betreffen drie minderjarige jongens.

Advies bij straatroof

Mocht je zelf het slachtoffer worden van een straatroof, dan zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen. Zo kun je jouw SIM-kaart blokkeren, aangifte doen en, indien aanwezig, je volgapp uitlezen en deze gegevens doorgeven aan de politie.

Bij diefstal van je pinpas wordt geadviseerd deze direct bij je bank te blokkeren. Zijn ook documenten zoals je identiteitskaart of rijbewijs gestolen? Dan raadt de politie aan een week te wachten voordat je nieuwe documenten aanvraagt. Het komt namelijk vaak voor dat deze documenten kort na de diefstal ergens worden teruggevonden.

Daarnaast is het belangrijk om de straatroof te bespreken met je ouders of eventueel iemand van school of slachtofferhulp. Een straatroof, zeker als er geweld bij komt kijken, kan een diepe indruk maken. Vergeet uiteraard niet om de politie in te lichten. De politie neemt straatroven serieus en zet zich in om deze te stoppen.