Straatroof in Almere: Politie Zoekt Getuigen

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 27 februari vond er een straatroof plaats in de Watercipresstraat in Almere. Twee personen werden beroofd van hun horloges door een man die hen bedreigde met een voorwerp dat leek op een automatisch vuurwapen.

De Overval

Rond zeven uur ‘s avonds werden de twee slachtoffers benaderd door de verdachte. Hij bedreigde hen met wat leek op een automatisch vuurwapen en eiste hun horloges op. Na de overval is de verdachte weggereden.

Onderzoek en Beveiligingsbeelden

Het onderzoek van de politie heeft meer informatie opgeleverd. Rond 17:35 uur heeft de verdachte een auto geparkeerd op de P+R van station Parkwijk. Vervolgens is hij onder het station door gelopen, waar hij is vastgelegd op beveiligingsbeelden. Tijdens de periode dat de auto op de P+R stond, waren er mensen in de buurt. Na de overval heeft de verdachte contact gehad met een persoon voordat hij de parkeerplaats verliet.

Oproep tot Getuigen

De politie vermoedt dat er mensen zijn die meer weten over de overval en de identiteit van de verdachte. Zij roepen eventuele getuigen op zich te melden. Indien je jezelf herkent als de betrokkene, of de verdachte herkent, wordt er verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan anoniem en gratis via 0800-7000 of 0800-6070.

De politie is tevens op zoek naar de persoon die na de overval contact had met de verdachte op de parkeerplaats van station Parkwijk. Als je jezelf herkent in deze beschrijving, wordt je eveneens verzocht om contact op te nemen.