Woningoverval in Almere: Politie zoekt twee verdachten

3 maanden geleden gepubliceerd

Aan de Mazustraat in Almere is op dinsdagavond 13 februari een woning overvallen. Het incident vond plaats rond 22.45 uur. De eigenaar van de woning werd opgeschrikt door twee personen die het huis binnendrongen en onder dwang spullen stalen. De politie is op zoek naar de twee verdachten.

Beschrijving van de overval

De twee verdachten drongen rond 22.45 uur de woning binnen. Onder dwang stalen ze diverse spullen van de eigenaar. Nadat de daders op de vlucht waren geslagen, kon het slachtoffer zichzelf bevrijden en schakelde de hulp van de politie in. De politie is direct een onderzoek gestart.

Signalement van de verdachten

De politie is op zoek naar twee mannelijke verdachten met het volgende signalement:

  • Persoon 1: Man van normaal postuur, tussen de 18 en 24 jaar oud en droeg donkere kleding.
  • Persoon 2: Man met een gezet postuur, iets langer dan persoon 1, tussen de 18 en 24 jaar oud en droeg eveneens donkere kleding.

Oproep aan getuigen

De politie roept getuigen op die op de avond van 13 februari tussen 22:00 uur en 23:00 uur in de buurt van de Mazustraat in Almere waren en mogelijk iets verdachts hebben gezien. Ook mensen die camerabeelden hebben waarop mogelijk iets te zien is dat verband houdt met de overval, worden verzocht zich te melden.

Tips kunnen worden doorgegeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via de website MeldMisdaadAnoniem.nl.