Politie zoekt getuigen van dodelijk ongeval op A27

5 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen vrijdagavond vond er een tragisch ongeval plaats op de A27 nabij Almere, waarbij een 31-jarige man uit Lelystad om het leven kwam. De politie is een onderzoek gestart en is daarbij op zoek naar getuigen van het incident.

Details van het ongeval

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat het slachtoffer op de A27 vanaf Lelystad in de richting van Breda vermoedelijk achterop een voor hem rijdende vrachtauto botste. Zijn auto raakte bij de botsing zwaar beschadigd en kwam tot stilstand op de tweede rijstrook.

De betrokken vrachtwagen stopte iets verderop op de vluchtstrook. Verschillende automobilisten wisten het stilstaande voertuig te ontwijken. Een aankomende vrachtwagen, bestuurd door een 35-jarige man uit Friesland, wist ook het stilstaande voertuig te ontwijken door naar rechts uit te wijken, maar kwam daarbij op de vluchtstrook terecht. Daar stond de 31-jarige automobilist uit Lelystad, die bij de botsing helaas direct overleed.

Oproep voor getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. In het bijzonder zijn ze geïnteresseerd in personen die de aanrijding tussen de personenauto en de vrachtauto hebben gezien, en in automobilisten die de stilstaande auto wisten te ontwijken. Getuigen kunnen zich melden bij het team verkeer van de eenheid Midden-Nederland.