Politie onderzoekt overval op bedrijf in Almere

8 maanden geleden gepubliceerd

De politie is een onderzoek gestart naar een overval die op zaterdagavond 2 december plaatsvond op een bedrijf aan de Veluwezoom in Almere. De daders dreigden met een wapen en maakten waardevolle goederen buit. Hierna verlieten ze de plaats delict in een donker gekleurde personenauto.

Details overval

Tijdens een verkoop van waardevolle goederen in het bedrijf rond 21.20 uur, dreigden twee ‘klanten’ plotseling met een wapen en namen de goederen mee. Ondanks een grootschalige inzet van surveillance-eenheden konden de daders niet meer worden gevonden.

Aanhoudingen

Op zondagochtend 3 december om ongeveer 04.20 uur ontving de politie een nieuwe melding bij hetzelfde pand. Bij aankomst zijn zeven personen aangehouden. Het is nog onduidelijk of deze personen betrokken waren bij de overval die eerder die avond plaatsvond of een andere rol speelden bij het incident. De verdachten zijn tussen de 22 en 28 jaar oud en komen uit de regio Amsterdam en Almere.

Oproep tot getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten over de overval of personen hebben zien wegrijden kort voor of na het incident. Ook personen die informatie hebben over het latere incident in de nacht worden verzocht zich te melden. Informatie kan telefonisch worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.