Poging tot Straatroof op de Middenhof in Almere

4 maanden geleden gepubliceerd

In de vroege ochtend van zondag 10 maart 2024 werd gepoogd om vier personen te beroven van hun spullen op de Middenhof in Almere. De daders gebruikten dreiging van een wapen tijdens de poging tot beroving.

Omschrijving van de gebeurtenis

Rond 05.15 uur waren twee mannen en twee vrouwen onderweg naar een woning aan de Middenhof. Bij aankomst zagen ze een persoon buiten op de trap zitten. Kort daarna kwamen er nog twee mannen aanlopen. De drie mannen bedreigden vervolgens de groep van vier en eisten geld. Toen ze dit niet kregen, gingen ze er rennend vandoor.

Reactie en gevolgen

Na de poging tot beroving werd meteen de politie ingeschakeld. Ondanks een zoekactie in de omgeving, wisten de daders te ontkomen. Er is een buurtonderzoek ingesteld en er zijn camerabeelden veiliggesteld.

De beroving heeft veel impact gehad op de slachtoffers. Ze hebben angstige momenten doorstaan. Eén van de vrouwelijke slachtoffers was zo geschrokken dat ze flauwviel. Gelukkig raakte niemand gewond.

Oproep tot hulp

De recherche is een onderzoek gestart naar deze straatroof en kan alle hulp goed gebruiken. Als u iets heeft gezien of gehoord wat met de poging tot beroving te maken kan hebben, wordt u gevraagd dit te melden. Ook als u beelden heeft waar de drie daders op te zien zijn en u deze nog niet heeft gedeeld met de politie, wordt u verzocht dit alsnog te doen.