Poging tot straatroof in Almere: politie zoekt getuigen

4 maanden geleden gepubliceerd

In de vroege ochtend van zondag 10 maart heeft er een poging tot straatroof plaatsgevonden op de Middenhof in Almere. Vier personen werden onder dreiging van een wapen geprobeerd te beroven van hun bezittingen. De politie is op zoek naar getuigen.

Wat gebeurde er?

Rond 05.15 uur waren twee mannen en twee vrouwen op weg naar een woning aan de Middenhof. Bij aankomst zagen ze een man op de trap zitten. Vrijwel meteen daarna kwamen er nog twee mannen aanlopen. Deze drie mannen bedreigden de groep en eisten geld. Dit kregen ze echter niet, waarna ze rennend de plaats delict verlieten.

Politieonderzoek

Direct na de poging tot beroving is er de politie ingeschakeld. Er is in de omgeving gezocht naar de daders, maar helaas zijn ze niet gevonden. Er is een buurtonderzoek ingesteld en er zijn camerabeelden veiliggesteld.

Het incident heeft een grote impact gehad op de slachtoffers, die angstige momenten hebben doorstaan. Eén van de vrouwelijke slachtoffers schrok zo erg dat ze flauwviel. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Oproep tot getuigen

De recherche is een onderzoek gestart en kan daarbij alle hulp gebruiken. Heeft u iets gezien of gehoord dat met de poging tot beroving te maken kan hebben? Heeft u beelden waar de drie daders op te zien zijn en heeft u deze nog niet gedeeld met de politie? U wordt dringend verzocht dit alsnog te doen. Ook is het mogelijk om foto’s of films toe te voegen aan uw melding.