Reeks overvallen in Almere, politie zoekt dadergroep

4 maanden geleden gepubliceerd

In Almere zijn in het najaar van 2023 vier overvallen gepleegd. De politie vermoedt dat een dadergroep in wisselende samenstelling achter deze misdaden zit. De overvallen vonden plaats in zowel Almere Parkwijk als Almere Buiten. De politie is op zoek naar getuigen en informatie over de dadergroep.

Overval 1: Primera, Haagbeukweg

Op vrijdag 15 september 2023 arriveerde een scooter bij de Primera op de Haagbeukweg. Een man, beschreven als een slungelachtig type, stapte af en bedreigde de twee medewerksters in de winkel. Onder bedreiging gaven zij geld af terwijl er rond 17.30 uur veel klanten in de winkel waren.

Overval 2: Telecomwinkel, Noordeindepad

Op vrijdag 6 oktober 2023 was een telecomwinkel aan het Noordeindepad het doelwit van twee overvallers. Eén van hen had een vrij slungelig postuur. Ze bedreigden de eigenaresse en sloegen haar hard tegen haar hoofd.

Overval 3: Primera, Noordeindepad

Twee medewerksters van de Primera en een aantal klanten waren getuige van een overval op zaterdag 11 november 2023. Drie overvallers stormden de winkel binnen en eisten geld. Ze kwamen zeer bedreigend over op de medewerksters.

Overval 4: Cafetaria, Rembrandtweg

Bij de overval op een cafetaria op 2 december 2023 werd één van de twee overvallers na een klopjacht aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Almere. De politie vermoedt dat hij ook deel uitmaakt van de dadergroep.

Vondst Fila-jas met DNA

Na de overval op de telecomwinkel trof de politie een jas van het merk Fila aan bij de Parijsbrug in Almere. Op de jas is DNA aangetroffen. Het is nog onduidelijk wie de eigenaar van de jas is.

De politie is dringend op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze overvallen en de dadergroep. Wie een of meer van de overvallers herkent of informatie heeft over de groep, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.