Overval op bedrijf in Almere op klaarlichte dag door twee jongens

6 maanden geleden gepubliceerd

Twee jongens hebben op klaarlichte dag een overval gepleegd op een bedrijf aan de Noordeinde in Almere. Het incident vond plaats op 6 oktober 2023 rond 13:50 uur. Een van de jongens wist achter het veiligheidsglas te komen en bedreigde een werkende vrouw met zijn vuurwapen.

Onderzoek in volle gang

De situatie is momenteel nog onduidelijk en de recherche heeft een onderzoek gestart. Ze zijn bezig om getuigen te horen en camerabeelden op te vragen. Er is bekend dat de twee jongens met vuurwapens geld eisten. De overvallers waren binnen enkele minuten weer buiten, waardoor er momenteel geen duidelijk signalement beschikbaar is. Het is vermoedelijk dat de daders een (licht)getinte huidskleur hadden, donkere kleding droegen en een capuchon over hun hoofd hadden.

Vondst van kleding en vuurwapens

Tijdens de zoektocht naar de verdachten vond een speurhond kleding en vuurwapens in het bosschage vlakbij de Parijsbrug. Deze bewijsstukken worden nu onderzocht door het team forensische opsporing.

Oproep aan getuigen

De politie vraagt mensen die in de buurt wonen en mogelijk iets gezien hebben of camerabeelden hebben om contact op te nemen. Ook anonieme tips zijn welkom. Elke tip kan helpen bij het oplossen van dit geval.