Onderzoek naar brand en explosie in woning Freyjaplantsoen, Almere

6 maanden geleden gepubliceerd

Een brand en een daaropvolgende explosie hebben een woning aan het Freyjaplantsoen in Almere zwaar beschadigd. De politie is een onderzoek gestart naar het incident, dat plaatsvond op 16 december 2023. Vanwege het incident moesten diverse omliggende woningen worden ontruimd.

Incident

In de vroege ochtend van 16 december, om 00:43 uur, ontving het operationeel centrum van de politie diverse meldingen over een brand in de woning aan het Freyjaplantsoen. Bij aankomst van de hulpdiensten werd duidelijk dat er sprake was van een explosie.

Onderzoek

Volgens de eerste bevindingen van de politie is er vermoedelijk sprake geweest van brandstichting. Er wordt aangenomen dat de brand is ontstaan door een explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geweest voor verder onderzoek.

De bewoners van de getroffen woning zijn tijdelijk elders ondergebracht. De omringende woningen werden vanwege het incident ontruimd, maar de bewoners konden aan het einde van de nacht weer naar huis.

Oproep aan getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien in of rond het Freyjaplantsoen in de nacht van het incident. Ook mensen die beschikken over beelden van een deurbelcamera waarop mogelijk betrokkenen te zien zijn, worden gevraagd contact op te nemen.