Gewapende overval op cafetaria in Almere, 15-jarige verdachte aangehouden

7 maanden geleden gepubliceerd

Twee jonge verdachten hebben op zaterdagavond 2 december om 20.45 uur een cafetaria aan de Rembrandtweg in Almere overvallen. De politie kon na een korte achtervolging een 15-jarige verdachte aanhouden.

Details van de overval

Rond 20.45 uur bedreigden de twee jonge overvallers een 39-jarige vrouw uit Almere die in de cafetaria aanwezig was. Ze dwongen haar met een wapen om geld af te geven. Na de overval vluchtten de verdachten op een scooter.

Snelle actie van de politie

Nadat de politie de eerste melding binnenkreeg, startten alle beschikbare eenheden een onderzoek. Een surveillance-eenheid zag op het Geuzenpad nabij de Tweede Geuzenbrug een scooter met twee opzittenden die aan het beperkte signalement voldeden.

De twee verdachten vluchtten, kwamen ten val en zetten hun vlucht te voet voort. Tijdens de achtervolging loste de politie enkele waarschuwingsschoten. In de Johannes ter Horststraat kon een 15-jarige verdachte uit Almere worden aangehouden.

Onderzoek naar betrokkenheid en tweede verdachte

De rol en betrokkenheid van de aangehouden verdachte bij de overval wordt momenteel onderzocht. De tweede verdachte wist te ontsnappen en is nog voortvluchtig.

Oproep aan getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Heeft u twee jongeren voor de overval bij de cafetaria zien lopen, of ze na de overval op een scooter zien wegrijden? Elk detail kan nuttig zijn voor het onderzoek. Van de verdachten is weinig bekend, behalve dat het om twee jongeren ging die donker gekleed waren en gezichtsbedekking droegen.

Als u informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek, kunt u contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem uw tip doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.