Beloning in cold case Cassandra verhoogd naar €30.000

6 maanden geleden gepubliceerd

De beloning voor de gouden tip in de cold case van Cassandra van Schaijk is verhoogd naar €30.000. De 17-jarige uit Almere werd in 2007 dood aangetroffen in de Noorderplassen. Tot op heden blijft het een mysterie wat er precies met haar is gebeurd.

De laatste uren van Cassandra

Cassandra werd voor het laatst levend gezien op zaterdag 24 maart 2007 in Almere. Die avond was ze uit geweest met vrienden en miste ze de bus naar huis. Een getuige zag haar rond 04:00 uur alleen in een bushokje zitten. Ze stapte echter nooit in een bus en werd diezelfde dag als vermist opgegeven. Drie weken later werd haar levenloze lichaam in het water gevonden door een visser.

Onderzoek leidt tot nu toe niet tot oplossing

In de afgelopen jaren heeft de politie honderden tips nagetrokken, veel getuigen gesproken en op allerlei manieren onderzoek gedaan. Maar helaas heeft dat niet geleid tot het oplossen van de zaak. Voor de nabestaanden van Cassandra is de onzekerheid over wat er met haar is gebeurd, onverteerbaar.

Oproep tot informatie

De recherche hoopt dat de verhoging van het tipgeld door het Openbaar Ministerie ervoor zorgt dat de waarheid alsnog boven tafel komt. Ze zijn onder meer dringend op zoek naar de telefoon van Cassandra, een Nokia type 3510i. Het IMEI-nummer van de telefoon is 35135480***1230.

Opsporing Verzocht

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht van AvroTros besteedt dinsdagavond 10 oktober uitgebreid aandacht aan de zaak. In de uitzending is onder meer een exclusief interview te zien met een vriendin van Cassandra. Het programma begint om 20:30 uur op NPO 2.