Bedreiging tijdens verkeersruzie Almere

Normal zijkant politieauto met logo  1
Afbeelding: Politie

De politie heeft maandag 10 november een 24-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen.

Maandagavond rond 19.50 uur kregen de bestuurders van twee auto’s door nog onbekende reden ruzie met elkaar. Op de kruising Spoordreef / Waddendreef kwamen de auto’s naast elkaar te staan. De bestuurder van een grijze Volkswagen Polo stapte uit en richtte mogelijk een wapen op de andere auto.  De bestuurder van die auto schrok en reed snel weg. In de omgeving van de Dokkumlaan wist hij de bedreiger van zich af te schudden.


De ingeschakelde agenten wisten kort na het incident een 24-jarige Almeerder aan te houden na een zogeheten uitpraatprocedure. Er werd geen vuurwapen gevonden.

Uitpraatprocedure

Een uitpraatprocedure is een procedure die de politie gebruikt bij het veilig aanhouden van een verdachte waar mogelijk een wapen in het spel is. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen. 

Adverteren op Almere-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Almere-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Almere
00:33

17° C

Zwaarbewolkt

1.97 km/h

80%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief