Grote vangst in Almere: 8 miljoen euro en 200 kg drugs in beslag genomen

4 maanden geleden gepubliceerd

Agenten vielen op 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde in Almere. De inval leidde tot de vondst van een groot geldbedrag en ruim 200 kg aan drugs.

Geldbedrag en horloge in beslag genomen

In de woning werd een geldbedrag van ruim 8 miljoen euro gevonden. Daarnaast is er ook een horloge met een waarde van ongeveer een half miljoen euro in beslag genomen. De verdachten, twee mannen van 36 jaar uit Amsterdam en 64 jaar uit Almere, zitten nog zeker 90 dagen vast.

Inzet van speciale eenheid

Het onderzoek toonde aan dat er mogelijk verdovende middelen in de woning aanwezig waren. De agenten troffen bij de inval twee personen aan. Omdat het gevonden geldbedrag en de hoeveelheid drugs aanzienlijk waren, werd de Bewakingseenheid met spoed opgeroepen. Deze eenheid bewaakte de woning voor enkele uren, zodat andere collega’s veilig het huis konden doorzoeken. Tijdens de doorzoeking werden ook meerdere waardevolle goederen gevonden. Alles is in beslag genomen en de drugs zijn inmiddels vernietigd.

Voorlopige hechtenis

Beide verdachten werden op 26 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft bepaald dat de mannen nog minstens 14 dagen in voorlopige hechtenis moeten blijven.

Oproep tot melding van verdachte situaties

De politie benadrukt het belang van het melden van verdachte situaties. Dit kan variëren van vreemde personen in de buurt tot veel in- en uitloop van verschillende personen in een woning. In een acute situatie kan direct 112 worden gebeld. Voor het delen van informatie kan 0900-8844 worden gebeld, of anoniem via 0800-7000.