Almere City FC genomineerd voor Participatiepenning 2020

Normal almere city fc logo
Afbeelding: Wikimedia

Almere, 8 december 2019 - Wethouder Roelie Bosch van Almere heeft namens het college van B&W afgelopen vrijdag 6 december de felicitaties overgebracht aan Almere City directeur John Bes voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2020. De Participatiepenning wordt volgend jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Dat zal gebeuren door participatie boegbeeld Job Cohen tijdens het ondernemersevent van de Stichting Flevopenningen op 21 februari in de passagiersterminal van Lelystad.

Almere City FC is één van de zes genomineerde bedrijven uit Flevoland en is door de gemeente Almere voor de Participatiepenning 2020 voorgedragen omdat ze zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van inclusiviteit en de Banenafspraak in het bijzonder.

Voorbeeldfunctie

Wethouder Bosch zei: “Almere City FC ontwikkelt zich vanuit haar maatschappelijke platform ‘Almere & the City’ steeds verder en sluit zich aan bij sociale thematieken in de regio. Daarbij ligt de nadruk op inclusiviteit in brede zin. De activiteiten richten zich op statushouders, eenzame mensen, kinderen die in termen van educatie en burgerschap een steuntje in de rug kunnen gebruiken, armoede en mensen met een afstand tot werk.” Roelie Bosch sprak haar waardering uit voor de grote inzet die de sportclub toont als werkgever van mensen met een beperking. Op een kleine staf heeft Almere City ruimte kunnen maken voor twee mensen uit de Wajong. Eén van de twee is in 2014 inmiddels in dienst getreden. Bosch: “Maar misschien nog belangrijker dan de eigen rol als werkgever voor mensen uit de doelgroep, is de voorbeeldfunctie - het ambassadeurschap - naar de clubleden en de ondernemers en werkgevers die lid zijn van de grote Businessclub van de club.”
Op dit moment werkt Almere City FC aan ambitieuze plannen om samen met de leden van de Businessclub kansen voor de doelgroep te creëren en een bijdrage te leveren aan personeelstekorten.

Inspiratie voor anderen

John Bes toonde zich in een bomvolle Businessclub, waar de nominatie bekend werd gemaakt, zeer verheugd met de gemeentelijke erkenning. Bes: “Wij zijn ervan overtuigd dat de weg die wij met ‘Almere & the City’ zijn ingeslagen een positieve bijdrage leveren aan de inclusieve maatschappij die wij allen nastreven. Ik weet zeker dat onze inspanningen een inspiratie zijn voor anderen en ook navolging krijgen.”

Adverteren op Almere-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Almere-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Almere
15:24

17° C

Zwaarbewolkt

1.97 km/h

80%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief