Ariana Kalsbeek en Marcella Mesker in de prijzen bij IVIO-Andries Greiner Prijs voor Flevolands schrijftalent 2019

Normal isize  4
Afbeelding: IVIO-Andries Greiner Prijs

Lelystad, 10 December 2019 /EZPress/ - De 12e editie van de IVIO-Andries Greiner Prijs voor aankomende auteurs in Flevoland is gewonnen door Marcella Mesker uit Lelystad in de categorie ouder dan 18 jaar. Ariana Kalsbeek, eveneens uit Lelystad, kreeg de prijs in de categorie jonger dan 18 jaar. Op het thema ‘Dus toch…’ stuurden Marcella en Ariana hun winnende verhalen in; die luidden respectievelijk ‘Foutje, bedankt’ en ‘De daklozen keren huiswaarts’.

Genomineerden

In deze 12e editie met als thema ‘Dus toch’ waren er vier inzendingen per categorie genomineerd. In de categorie Jonger dan 18 jaar waren dat Ariana Kalsbeek (Lelystad); Noëlle Bakker (Nagele) met ‘Ik vergeef jou’; Britt Meijberg (Dronten) met ‘Doodsimpel’; Nienke Hommes (Almere) met ‘Luister’. In de categorie 18 jaar en ouder waren dat Marcella Mesker (Lelystad); Margriet Galen (Almere) met ‘Dus toch’; Maggie Humphrey (Almere) met ‘Pleidooi voor een huisdier’; Naomi Bönker (Almere) ‘Dus toch…’.

Echt wel!

Velen van de honderd deelnemers waren naar het hoofdkantoor van stichting IVIO in Lelystad gekomen om de prijsuitreiking bij te wonen. Juryvoorzitter Andries Greiner gaf uitvoerig commentaar op elk van de genomineerde verhalen. Daarna maakte hij de twee winnaars bekend. Zij ontvingen elk een cheque van 1250 euro en een oorkonde. Tijdens de prijsuitreiking werd het thema voor de 13e editie van de IVIO-Andries Greiner Prijs bekend gemaakt: ‘Echt wel!’

Adverteren op Almere-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Almere-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Almere
13:54

17° C

Zwaarbewolkt

1.97 km/h

80%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief